Seuran esittely

Etelä-Pohjanmaan hoitotyön kehittämisseura ry. on perustettu vuonna 1992. Seuran jäsenmäärä on tällä hetkellä 60.

Puheenjohtajana hoitotyön kehittämisseurassa toimi Johanna Rinta,  varapuheenjohtajana Sinikka Vainionpää ja sihteerinä Reetta-Maija Luhta.

Kevään 2004 Etelä-Pohjanmaan kehittämisseura ry:n vuosikokouksessa seuran kunniajäseniksi nimitettiin opetusneuvos Kaija Manninen-Kontas ja hallintoylihoitaja Saara Ijäs. Vuonna 2010 peruspalveluministeri Paula Risikko nimitettiin 50 v. juhlissaan seuran kunniajäseneksi. Vuonna 2021 nimettiin kunniajäseneksi hoitotyön lehtori (evp) Helinä Mesiäislehto-Soukka

Seuran sääntöjen mukaan sen tarkoituksena on hoitotyön kehittäminen. Tavoitteena on virittää, ylläpitää ja edistää hoitotieteellistä keskustelua hoitotyön käytännön, opetuksen ja hallinnon parissa työskentelevien keskuudessa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi seura pitää säännöllisiä kokouksia, joissa keskustellaan käytännön hoitotyön ongelmista ja kehittämisestä, esitellään alan tutkimuksia ja pidetään esitelmiä. Lisäksi seura tukee hoitotieteellistä tutkimusta jakamalla apurahoja yksityisille henkilöille ja yhteisöille. Seura harjoittaa myös julkaisutoimintaa ja pitää yhteyksiä muihin kotimaisiin ja ulkomaisiin alan seuroihin.